שלום Guest  |  כניסה לאתר  |  הרשמה
RSS
סיפורי כוכבים
סיפורי מיתולוגיה
סיפורי מיתולוגיה יוונית
סיפורים עממיים

סיפורי עם

עיני האמת פרק 6 – לא כל הנוצץ, זהב הוא
hysel | סיפורי עם | 13.01.10
אברהם שאף שאיפה ארוכה מהמקטרת שלו ונשף אותה לאחר כמה רגעים. כשהסתכלתי עליו נראה כאילו הוא נמצא במאין מאבק פנימ
עיני האמת – פרק 5 - דע את עצמך
hysel | סיפורי עם | 13.01.10
פחד, אימה וחוסר אונים. רגשות אלו סבבו אותי ומלאו אותי עד שהתחשק לי לבכות. ראשי פעם וגופי רעד ללא שליטה. שכבר הרג
הנסיכות והרשע
MAR | סיפורי עם | 27.12.09
לפני שנים רבות חייה בטירה ענקית! נסיכה בשם פנלופה הנסיכה הייתה מאוד עצלנית ,הנסיכה הייתה מאוד יפה,לנסיכה היא מ
אני והשמים
נמרדי יוסף | סיפורי עם | 22.11.09
אני והשמייםשמי : יחיא שאקר.אני קובטי (הקובטים הם כת נוצרית החיה במצרים).כל פעם שאני מציג את עצמי כך : יחיא שאקר, א
הקופסה
נמרדי יוסף | סיפורי עם | 21.11.09
הקופסהקיבלתי את הסיפור מחבר שהיה צריך להחליט החלטה. אמרתי שגם לי יש החלטות להחליט. הסיפור מספר על אם שהענישה א

עמוד 1 מתוך 1
1  




אז מה זה בעצם סיפורי עם? סיפורי עם למעשה הם סיפורי פולקלור נפוצים, הם סיפורים שאין להם זמן או מקום מוגר והם מועברים מפה לאוזן, בין אחד לשני ובין דור לדור. סיפורי עם הם למעשה סיפורים המבוססים על המציאות, על הדמיון ומה שביניהם, הם כוללים את סיפורי האגדות, סיפורי מעשיות, סיפורי מיתולוגיה, סיפורי פנטזיה ועוד.

כל תרבות מגבשת לעצמה מקבץ יפה של סיפורי עם, וכל תרבות מבטאת מאפייני התרבות הייחודיים לה דרך סיפורי העם שלה. סיפורי העם למעשה הם שיקוף של אותה תרבות וחברה, דרך ההצלחות, המכשולים בשילוב העבר ולמידת לקחים.סיפורי העם לרוב מסופרים על ידי תבנית קבועה, סיפורי העם נפתחים לרוב על ידי פתיחה פשוטה, על יד הגדרה של זמן אקראי "לפני שנים רבות" "פעם אחת היה" ועוד.

כמו כן סיפורי עם מאופיינים על ידי שלושה גיבורים: ראשונה היא דמות הטוב, שהוא למעשה דמות הגיבור והטוב הנצחי, השנייה היא דמות הרע, האנטיתזה לדמות הגיבור, והשלישית היא הדמות הניטרלית, שלמעשה תפקידה לגשר בין שתי הדמויות הראשיות, שהן הטוב והרע.

סיפורי עם לרוב מכילים מימד על טבעי, הם משתמשים ביסוד של כישוף, קסם או מקרה נס, כמו כן בדרכו של הגיבור הטוב, הוא פוגש דמויות מוזרות ומשונות אשר תומכות משימת העל של הגיבור או להיפך. וכמו כל סיפור עם טוב, ניתן למצוא בסיפורים אלו את חוק השילוש, כלומר סיפורים אלו, ואגדות מסוג זה מאופיינות על בסיס של המספר 3, כלומר על הגיבור לבצע שלוש משימות, יש לו שלוש משאלות, יש לו שלושה מכשולים ועוד.

קורסים Powered by ArticleMS from ArticleTrader 0.11s